Валерій Залужний за посилення мобілізації в любій її формі: які причини такого рішення

У комітеті Верховної Ради 4 січня представники силового блоку та депутати зустрілися за зачиненими дверима, щоб обговорити законопроект №10378 про мобілізацію, який без перебільшення вирішує долю сотні тисяч чоловіків. Розгляд законопроекту триватиме декілька днів, після чого він буде винесений на голосування.

Журналісти ТСН випитали деяку інформацію у представників влади, про що говорили за зачиненими дверима парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як зазначили журналісти, Валерій Залужний висловився проти призову в армію злочинців, які зараз відбувають покарання за тяжкі злочини. Він твердо переконаний, що такі люди армії не потрібні, вони стануть лише баластом у військових частинах.

Але при цьому Валерій Залужний наполягає на значному посиленні мобілізації та відповідальності за ухилення від неї. Одним із головних аргументів головнокомандувача є те, що до російської армії за останні пів року додатково призвала 400 тисяч чоловіків, що для України повинно бути сигналом.

Тому Залужний вимагає посилення мобілізації в Україні, а інакше зброю в руки прийдеться взяти депутатам.

Ким мені воювати? Армія зараз неукомплектована. Є два варіанти: або ви візьмете в руки зброю, або ви нарешті посилите мобілізацію, – заявив Залужний депутатам.

Очевидно, після такого ультиматуму Головнокомандувача народні обранці докладуть максимум зусиль для посилення мобілізації простих українців.

Нагадуємо, що в законопроекті № 10378 прописано нові обмеження чоловіків, які фактично суперечать Конституції України, а саме:

  • заборона виїзду за кордон;
  • заборона на проведення операцій з рухомим і нерухомим майном;
  • обмеження права на користування і розпорядження коштами та іншими цінностями;
  • відмова в укладенні кредитного договору, договору позики;
  • призупинення отримання пільг і послуг від держави тощо.

В профільному комітеті повідомили, що допрацьовують законопроект, тому більшість заборон буде прибрано.

Чи дійсно приберуть найскандальніші заборони для чоловіків, які не стоять на військовому обліку ми уже побачимо найближчим часом.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.