ПриватБанк став активно блокувати рахунки українцям за кордоном: в чому причина

Багатьом українським чоловікам за кордоном почали блокувати рахунки в ПриватБанк.

Про це стало відомо через велику кількість скарг на сайті мінфіну.

Чоловіки пов’язують блокування карт з посиленням мобілізації. Адже представники влади неодноразово заявляли, що будуть обмежувати чоловіків, які переховуються від мобілізації, в тому числі і в банківських послугах.

Так, один із чоловіків заявив, що користується карткою ПриватБанку уже багато років і великих сум на рахунку немає. Переважно нею оплачував комунальні послуги квартири, яка є в нього в Україні. Але раптом банк заблокував йому платіжний засіб.

«Уже понад 8 років є клієнтом ПриватБанку, великих грошей на рахунку ніколи не мав, але в один вечір отримав новину, що рахунок заблоковано і договір зі мною розірвано. Хоча об’єктивної причини на це немає, адже картка в мене тільки для оплати комунальних послуг. Пробував з’ясувати в банку в чому причина, на що отримав стандартну відповідь – що банк діє у рамках українських законів, а також розпоряджень НБУ. Таким чином, у рамках фінансового моніторингу, банк зобов’язаний блокувати всі операції, які мають ознаки протиправних дій.” – написав чоловік.

Також чоловік вважає, що це наказ зверху, закручувати гайки чоловікам, які за кордоном і їх не можуть призвати в армію, тому що іншого пояснення блокування рахунку він немає.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.