Податківці почали перевіряти продавців товарів на платформі OLX

Державна податкова служба України проводить перевірки суб’єктів господарювання, які реалізують товари за допомогою інтернет-платформи OLX.

Служба новин ДПСУ нагадує, що РРО/ПРРО необхідно використовувати при розрахунках готівкою або електронними способами оплати (у тому числі через відомі інтернет-платформи) за реалізовані товари.

Під час перевірки продавців OLX в місті Миколаїв, було виявлено багато порушень. Продавці використовували свої фізичні карти і продавали товари без використання РРО/ПРРО, що є порушенням закону.

У ДПСУ нагадали, що у сфері торгівлі на всіх інтернет платформах продавці повинні використовувати РРО/ПРРО, це зазначено законом №265 “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг“.

В державній податковій службі України наголосили, що дотримання вимог законодавства, пов’язаних прямо чи опосередковано з поповненням державної скарбниці. Обов’язком кожного платника податків дотримуватися законів країни в якій він живе, – наголошується у повідомленні.

Варто зазначити, що з 1 жовтня 2023 року до 31 липня 2025-го передбачені такі штрафи за відсутність РРО: 25% вартості товарів/послуг у разі їх продажу без використання РРО або з використанням на неповну суму, а також 50% вартості проданих товарів/послуг за аналогічне повторне порушення.

Раніше ми розповідали, що магазини в Instagram та Facebook уже під моніторингом податкової служби.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.