В Україні посилили контроль над водіями: що сталося

З 1 січня 2024 року на дорогах України встановили додатково 50 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Зокрема, нові камери з’явилися в Кривому Розі, Борисполі, Миколаївській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Чернігівській областях. Відтак, наразі на українських дорогах працює 265 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху для контролю за дотриманням швидкісного режиму.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення всі камери, які автоматично фіксували порушення ПДР, були відключені з метою безпеки. А починаючи з травня 2022 року, після того, як ситуація з безпекою покращилася, деякі камери знову ввімкнули (бо почастішали ДТП через перевищення швидкості).

Автоматичні стаціонарні камери фіксують лише одне порушення ПДР – перевищення швидкості. Очікується, що можливості камер будуть розширені, вони також будуть фіксувати проїзд на червоне світло і перетин смуг громадського транспорту.

Раніше ми розповідали, що компанія Xiaomi офіційно представила свій швидкісний Електрокар, який має запас ходу 800 км та швидкісну зарядку

Також наша редакція писала, що в “Дії” запрацював сервіс продажі та купівлі автомобіля.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.