Українців у Німеччині позбавлять грошової допомоги: в чому причина

Частину українських біженців в Німеччині можуть позбавити виплат. Мова йде про українців, які давно перебувають у Німеччині, але досі не знайшли роботу.

Про це повідомляє Німецьке видання Bild.

В Німеччині на сьогодні нараховується більше мільйона українських біженців. Серед них багато дітей та людей пенсійного віку. Проте більшість біженців – люди працездатного віку. Але багато з них воліють жити на виплати чим знайти роботу.

Зараз виплати в Німеччині складають 502 євро на одну особу та 850 євро на особу з дитиною, житло надається безкоштовно. Таким чином, багато українців просто живуть на виплати, перечікують коли в Україні закінчиться війна та не спішать інтегруватися в німецьке суспільство.

Німецький уряд це бачить, тому має намір скасувати соціальну допомогу повнолітнім громадянам України, якщо вони відмовляться від запропонованої роботи. Звісно, що неповнолітніх дітей і людей похилого віку ці обмеження не стосуватимуться.

Таким чином, якщо запропонована робота буде відхилена, Міністерство праці Федеративної Республіки Німеччини надасть допомогу лише з оплатою проживання та комунальних послуг. Після цього, протягом двох місяців їм знову запропонують роботу, якщо вони відмовляться вдруге, держава позбавляє їх пільг.

Звичайно, навіть такій заможній країні, як Німеччина, непросто утримувати таку кількість біженців. Адже, окрім мільйонів врятованих від війни українців, у Німеччині є чимало вихідців із так званих країн третього світу. Тому, щоб зменшити навантаження на бюджет країни, уряд Німеччини наполегливо працює над якнайшвидшою інтеграцією біженців у суспільство.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.