Samsung Galaxy S24 буде перекладати розмови у реальному часі

Південнокорейська компанія Samsung Electronics сповнена рішучості розпочати впровадження технологій штучного інтелекту у свої смартфони, оскільки це дозволить виділитися на тлі конкурентів. У сімействі флагманів Galaxy S24, що готується до анонсу, з’явиться функція синхронного перекладу мови співрозмовника з іншої мови, реалізована саме за допомогою штучного інтелекту.

Анонсована ще в листопаді функція AI Live Translate Call, за даними ресурсу Nikkei Asian Review, дозволить з мінімальною затримкою перекладати промову співрозмовника з іншої мови саме за рахунок наявності локальних спеціалізованих апаратних ресурсів, що надаються процесорами Samsung власної розробки. Раніше подібні рішення покладалися виключно на відправлення даних до хмарних систем для обробки, а тому не могли забезпечити необхідної плавності та швидкості перекладу.

Пояснюється, що функція перекладу, що спирається на систему штучного інтелекту Samsung Gauss, спочатку забезпечить підтримку англійської та іспанської мов, хоча надалі їх перелік буде постійно розширюватися за рахунок рідної для компанії корейської, а також японської та інших. Що характерно, функція синхронного перекладу працюватиме навіть у тому випадку, якщо смартфон співрозмовника на іншому кінці лінії відноситься до іншої марки та не підтримує екосистему Samsung. Як допоміжна функція переклад буде дублюватися текстовим рядком на дисплеї смартфона. В ідеалі, це рішення дозволить спілкуватися по телефону двом людям, які не розуміють мови один одного.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.