Нова прихована настройка Хром: програми з HyperOS, які варто встановити у MIUI

Більшість смартфонів ще не скоро отримають Android 14, проте деякі функції та програми вже можна (а іноді й потрібно) встановити. Якісь із них покращують швидкодію системи, якісь додають нові можливості, загалом я постарався коротко, а головне зрозуміло донести всю суть змін.

Почну з оновлення Xiaomi, які з’явилися після виходу глобальної версії HyperOS (посилання нижче). Насамперед зауважу, що повна працездатність присутня у смартфонах з Android 13, на попередніх версіях можуть зустрічатися помилки.

 

Безпека.
Сподобався новий дизайн та відсутність блоків з рекламою на головній сторінці.

Все стало якось лаконічніше та витримане в одному стилі. А у меню “Загальні функції” додали нові ярлики для швидких дій.

Пункт “Батарея” отримав нові меню на головній сторінці, але втратив налаштування, які більше не потрібні, адже адаптивний контроль швидкості розряду батареї більше не використовується.

 

Робочий стіл.
Встановлювати нову версію сенсу не бачу, оскільки насправді в ній нічого не змінилося.

Але це актуально тільки якщо ви використовували альфа-версії з минулих статей, в яких було покращено анімацію відкриття меню багатозадачності та супер-папок.

Погода.
Переробили інтерфейс, додали нові фонові анімації.

Крім цього, також привели дизайн карток з інформацією про погоду до єдиного системного стилю і мені це подобається, адже програми Xiaomi більше не виглядають так, ніби зроблені різними компаніями.

Обновлення.
В останній версії покращили швидкість завантаження оновлень, а ще (у зв’язку зі зміною принципу отримання нових версій) додали алгоритм перевірки завантажених файлів.

До речі, після встановлення отримав оновлення. Збіг це чи ні не знаю.


Налаштування.
Візуально не додасть ніяких нових функцій, але стане в нагоді в одній з майбутніх статей, в якій я розповім про кілька прихованих меню.

Оновлені програми “Провідник”, “Нотатки”, “Галерея” та “Теми” встановлювати немає сенсу, оскільки жодних нових функцій (порівняно з альфа-версіями) у них немає.

Також зауважу, що після встановлення потрібно відкрити налаштування додатків і вимкнути показ рекомендацій там, де ця функція є.

“Poco launcher” теж оновився, але про нову версію я розповім в окремій статті про те, як встановити віджети на смартфони Poco.

 

Прихована функція Хром.
Однією з фішок Android 14 стане можливість поміщати будь-яку програму в режим “Малюнок в картинці”.

І оскільки Google Хром отримує всі системні нововведення одним з перших, до нього вже додали налаштування, але приховали від очей звичайних користувачів.

Щоб увімкнути, оновіть браузер до версії 120.0.6099144 (є в Play Store), відкрийте програму та зайдіть у меню “flags”.

Після цього наберіть у пошуковому рядку cct-minimized та переведіть налаштування у стан “Enabled”.

Потім перезапустіть браузер (кнопкою “Relaunch”) та новинка з Android 14 буде доступна.

Тепер, коли в будь-якій сторонній програмі ви натискаєте на посилання і сторінка відкривається у вікні Хром, у верхній частині з’являється новий значок.

Після натискання вікно згортається, що дозволяє користуватися іншими програмами, не закриваючи сторінку.

Я використовую цю функцію вже кілька днів і можу сказати, що стало набагато зручніше.

Завнтажити оновлення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.