В Україні офіційно запустили електронний реєстр військовозобов’язаних: що це означає

В Міністерстві оборони повідомили, що е-реєстр «Оберіг» уже працює на повну і доступ до нього має Генеральний штаб, ТЦК та інші структури.

Для самих військовозобов’язаних скоро буде створено електронний кабінет в системі “Оберіг”, де буде електронний військовий квиток та електрона облікова книжка. Також через систему хочуть запустити онлайн повістки, що допоможе нагадати всім чоловікам про важливість військового обліку, а порушників будуть чекати нові обмеження та штрафи, які уже збільшилися в декілька раз.

В Міністерстві обори України розповіли, які функції буде виконувати електронний реєстр “Оберіг”:

  • ведення військового обліку
  • розсилка онлайн повісток
  • планування та реалізація заходів щодо мобілізації та прийняття на контракт
  • інформаційне забезпечення військових пенсіонерів та членів сімей загиблих
  • відстеження чоловіків ухилянтів через систему тощо.

Як планують за рахунок електронного реєстру відстежувати чоловіків-ухилянтів

У Верховній Раді уже скоро мають прийняти закон, який синхронізує всі бази даних з системою “Оберіг”, що дозволить фактично відстежувати чоловіків в онлайн режимі.

Наприклад, якщо чоловік живе у Львові, працює там і сплачує податки, в системі “Оберіг” це буде відображатися в онлайн режимі. Це стосується всіх державних послуг від МРЕО до відвідування лікарні. Таким чином в ТЦК будуть знати де знаходиться чоловік та чи стоїть він на військовому обліку, що допоможе покращити мобілізаційні заходи.

Зараз багато чоловіків переховується від військкомату, але вони повинні зрозуміти, ми воюємо з сильною країною, тому нам потрібні непопулярні рішення серед населення, щоб продовжити мобілізацію. І обов’язок кожного чоловіка стати на військовий облік після 24 лютого, але як ми знаємо мільйони чоловіків зараз знаходяться в тіні. З приходом синхронізації це стане неможливим, адже навіть проїзд через блокпост і відвідування лікарні буде відображатися в системі – розповів міністр оборони Рустам Умєров

Раніше ми розповідали, що в Україні готуються переписати правила мобілізації новим законопроєктом (№10378), який уже зареєстрований у Верховній Раді. 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.