Підприємства зможуть бронювати лише працівників із високою зарплатою: мобілізація по-новому

В Україні триває загальна мобілізація через повномасштабне вторгнення Російської Федерації. Згідно з новим законопроектом №10378 щодо вдосконалення окремих питань загальної мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, підприємство може забронювати робітника тільки у випадку, якщо його середня зарплата складає 35 тисяч гривень (середня зарплата в Україні у третьому кварталі 2023 року становила 17 900 гривень).

Хто отримає бронювання від мобілізації

Таким чином, уникнуть призову лише працівники банків та страхових компаній із високою середньою зарплатою. Решта — медики, енергетики, працівники сільського господарства, та інших промисловостей де зарплата нижча 35 тисяч гривень — підлягатимуть мобілізації без права броні, — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що на тлі посилення мобілізації на багатьох підприємствах чекає масовий відтік кадрів. Що призведе до падіння виробництва та скорочення податкових відрахувань до бюджету України.

В Україні зараз і так недостатньо ресурсів, щоб перекрити всі потреби армії, а тепер їх буде ще менше.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець прокоментував законопроєкт №10378 про вдосконалення окремих питань загальної мобілізації. За його словами, документ містить норми, які суперечать Конституції України і прав людини. Адже закон ділить людей на класи і фактично обмежує права чоловіків до максимуму.

Раніше ми розповідали, які зміни прописані в законопроекті №10378 та нові обмеження для чоловіків-ухилянтів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.