Електронні повістки до військкомату отримають всі: в Україні та за кордоном

В Міністерстві оборони України працюють над технічним рішенням розсилки електронних повісток.

Про це сказав міністр оборони Рустем Умєров в інтерв’ю “Суспільному”.

У разі прийняття рішення про виклик громадян до ТЦК та СП електронним сповіщенням, то повістки отримають всі без виключення, в тому числі і чоловіки, які закордоном.

Якщо рішення все-таки ухвалять, то це виправить ту несправедливість, яка зараз є в суспільстві, адже електроні повістки отримають всі без виключення”. – наголосив Міністр

Рустем Умеров зазначив, що Міноборони проаналізувало різні бази даних та вирішують зараз, як саме вести облік, оскільки існують різні категорії чоловіків.

Це військовозобов’язаний, чи військовослужбовець, чи вже ветеран? Після обліку – чи ця категорія чоловіків буде взагалі запропонована на військову службу чи ні? Тобто це досить великий механізм, який треба обговорювати поетапно”. — пояснив він.

Умеров додав, що повістки планується розсилати через електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. В Міноборони зараз працюють над технічними рішеннями, щоб зробити процес цивілізованим.

Нагадуємо, що електронний реєстр “Оберіг” уже працює і містить всю інформацію про чоловіків, а уже у 2024 році планується синхронізувати його зі всіма державними базами, що дасть можливість практично відстежувати чоловіків в онлайн режимі.

Наприклад, якщо чоловік живе в Києві, працює там і сплачує податки в системі “Оберіг” це буде відображатися в онлайн режимі. Це стосується всіх державних послуг від МРЕО до відвідування лікарні. Тому працівникам ТЦК буде легко знайти чоловіка ухилянта, якщо він користується державними послугами.

Також в системі буде створений електронний кабінет, електронний військовий квиток та електрона облікова книжка, що дасть можливість реалізувати електроні повітки через систему.

Раніше ми розповідали, які зміни прописані в законопроекті №10378 та нові обмеження для чоловіків-ухилянтів.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.