Залужний прокоментував ідею повернути чоловіків втікачів з-за кордону

Головнокомандувач сподівається з часом побачити їх у лавах Збройних сил України.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний залишив свою думку при собі і не розповів, як він ставиться до чоловіків, які втекли за кордон, але він висловив бажання побачити їх в Збройних силах.

Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи ідею міністра оборони Рустема Умерова щодо покарання тих, хто втік за кордон.

Залужного запитали, чи вважає він за потрібне, повертати чоловіків, які втекли за кордон і не повертаються на батьківщину.

Збройні Сили повинні воювати і жодним чином не порушувати мирне життя наших громадян, у тому числі тих, хто покидає кордони нашої країни. Для повернення чоловіків є уповноважені органи центральної влади, вони приймають такі рішення. Я тільки можу сказати одне, що буду радий бачити їх в Збройних силах України. І якщо потрібно, з великим задоволенням організую з ними підготовку навіть за кордоном, – відповів Залужний.

Мобілізація в Україні

Також Залужний прокоментував можливість мобілізації чоловіків з інвалідністю. За його словами, придатність до служби в армії не повинна визначатися групою інвалідності, а поняття “обмежено придатний” взагалі потрібно прибрати із законодавства. Тобто, навіть якщо у чоловіка 3 або 2-група інвалідності, але по фізичним показникам він може нести службу, то таких чоловіків теж потрібно залучити до захисту батьківщини.

Нагадуємо, що 19 грудня, президент Володимир Зеленський на важливій підсумковій прес-конференції заявив, що до війська потрібно мобілізувати додатково 500 тисяч українців.

Раніше ми розповідали, що усі роботодавці будуть змушені подати списки військовозобов’язаних чоловіків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.