Мобілізація ухилянтів за кордоном: нові обмеження для військовозобов’язаних чоловіків

У Верховній Раді 25 грудня зареєстрували законопроєкт №10378, який передбачає безліч змін до мобілізації, а також нові обмеження для чоловіків, які не стоять на військовому обліку.

У разі прийняття закону, всі чоловіки, які знаходяться за кордоном не зможуть оновити закордонний паспорт в консульстві України, якщо вони не стоять на військовому обліку.

Таким чином, чоловіки, які виїхали з України, можуть залишитись без головного документа. Їм “перекриють кисень” і змусять стати на військовий облік. А для цього доведеться повернутись додому.

За даними України близько 850 тисяч військовозобов’язаних чоловіків перебувають за кордоном і рано чи пізно вони не зможуть поновити паспорт без військового обліку. Тому зараз в країнах Європи тисячі чоловіків вишикувалися у величезні черги в консульства України, щоб встигнути оновити паспорт до прийняття закону.

Адвокат Руслан Ткаченко зазначив, що багато чоловіків просто можуть отримати посвідку на проживання в європейських країнах і забути про український паспорт. Адже, якщо бути відвертим, чоловіки, які виїхали за кордон наврядчи захочуть іти служити в армію, а радше відмовляться від українського громадянства.

Також в разі прийняття закону чоловіки не зможуть продати рухоме та нерухоме майно яке знаходиться в Україні, тому зараз чоловіки масово переписують все на своїх дружин та матерів.

Раніше ми розповідали, що завершилася верифікація реєстру військовозобов’язаних «Оберіг».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.