Чоловікам за неявку до військкомату блокуватимуть банківські картки і не тільки

Через посилення мобілізації та мінімум добровольців в Україні у Верховній Раді розробили новий законопроект (№10378), який буде ще більше обмежувати чоловіків, які не стоять на військовому обліку.

У законопроекті йдеться, що всі військовозобов’язані чоловіки протягом 30 днів після набрання чинності законом (у разі його прийняття) мають уточнити облікові дані. Для цього їм необхідно особисто з’явитися до ТЦК без повістки або скористатися інструментом «е-кабінет», створення якого передбачено законопроектом.

Таким чином, якщо чоловік не перебуває на військовому обліку або не з’явився в ТЦК та СП для уточнення даних, то таку особу внесуть в реєстр боржників, що теоретично може призвести до блокування банківських рахунків.

Також на таких чоловіків буде накладено наступні заборони:

  • заборона виїзду за кордон;
  • заборона на проведення операцій з рухомим і нерухомим майном;
  • обмеження права на користування і розпорядження коштами та іншими цінностями;
  • відмова в укладенні кредитного договору, договору позики;
  • призупинення отримання пільг і послуг від держави.

Багато військових підтримують законопроект, адже вони втомилися воювати у постійній нестачі кадрів в Збройних силах і сидіти в окопах без ротації практично два роки. Даний законопроект будуть розглядатися у Верховній Раді уже в січні.

Раніше ми розповідали, що з посиланням мобілізації в ТЦК почали вдаватися до хитрощів, щоб роздавати повістки чоловікам.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.