Через “єОселя“ можна буде купувати не лише квартири: що нового

В Україні розширять програму іпотечного кредитування “єОселя”. З 2024 року українці зможуть отримувати вигідні іпотечні кредити під 7% річних на покупку не лише квартири, а й приватного будинку, дуплексу чи таунхауса. На дачні та садові будинки іпотека поширюватися не буде.

На сайті “Укрфінжитла” опублікував останні умови купівлі нерухомості за програмою «єОселя», які набудуть чинності після ухвалення урядом постанови №856.

Крім цього, ухвалені урядом зміни розширюють можливості вибору житла для ветеранів війни, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей. Вони зможуть придбати квартиру під 7% річних:

  • в Києві та обласних центрах – у будинках, яким не більше 10 років;
  • в інших населених пунктах – без обмежень за віком будинках.

Інші категорії громадян можуть скористатися пільговими іпотечними кредитами при купівлі житла, якому не більше трьох років. При цьому їхня нормативна площа повинна становити 62,5 кв. метра для однієї особи, плюс 21 кв. метр кожного наступного члена сім’ї.

Крім цього, до програми єОселя ухвалено й інші зміни:

  • Приведено до ринкових граничну вартість квадратного метру житла: зменшено граничну вартість житла для Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова. Коефіцієнт відношення до опосередкованої вартості будівництва одного квадратного метру змінено з 2,5 до 2. В той же час збільшено з 1 до 1,75 коефіцієнт для населених пунктів що мають населення до 100 тисяч;
  • Здійснити оплату першого внеску можна буде за рахунок житлового сертифіката єВідновлення;
  • Введено обмеження щодо повторної участі громадян в єОселі.

Нові умови наберуть чинності через 30 днів з дня опублікування. Однак використати житловий сертифікат єВідновлення в програмі єОселя можна буде лише після внесення змін до Закону України “Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України“.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.