Валерій Залужний розповів про зміни в мобілізації у 2024 році

У вівторок 26 грудня у прямому включені національного телемарафону, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів першу прес-конференцію присвячену темі мобілізації з початку повномасштабного вторгнення.

В телемарафоні Валерій Залужний відповів на найголовніші тези, які турбують кожного українця.

Чи дійсно потрібно мобілізувати 500 тисяч чоловіків у 2024 році

Мобілізаційні цифри я не можу озвучити, але армія потребує значного поповнення. Зазвичай військове командування формує запити на зброю, на боєприпаси і відповідно на людський ресурс. – розповів Залужний

Також він додав, що не задоволений роботою ТЦК, адже осіння мобілізація в країні була невдалою.

Я не задоволений роботою ТЦК, інакше не треба було би обговорювати нові законопроекти та посилювати мобілізацію” – зазначив Головнокомандувач.

Чи повинні іти служити чоловіки з інвалідністю

Придатність чи непридатність до військової служби визначає ВЛК, а не група інвалідності, яку має людина. Ми хочемо, що військо поповнювали люди, які можуть за своїми показниками воювати. Тобто, навіть якщо у чоловіка 2-група інвалідності, але по фізичним показникам він може нести службу, то таких чоловіків теж потрібно залучити до захисту батьківщини.” – сказав Залужний.

Залужний про електронні повістки

Нас влаштує будь-який спосіб мобілізації, який забезпечить армію поповненням резервів. Якщо електроні повістки покращать мобілізацію, то в Генштабі не будуть проти таких нововведень.

Раніше ми розповідали, що завершилася верифікація реєстру військовозобов’язаних «Оберіг».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.