Істерія щодо закону, який блокує рахунки ухилянтам: нові обмеження для чоловіків

У Верховній Раді 25 грудня зареєстрували законопроєкт №10378, який передбачає безліч змін до мобілізації, а також нові обмеження для чоловіків, які не стоять на військовому обліку.

Отже, в законопроекті сказано, якщо особа не перебуває на військовому обліку, не підтверджує свої дані або не з’являється безпосередньо до територіального центру комплектування для уточнення даних, то в такому випадку представники ТЦК мають право внести особу в реєстр боржників. Таким чином, чисто теоретично, чоловікам-ухилянтам можуть заблокувати за такі дії банківський рахунок.

Також, у разі ухвалення закону чоловіки не зможуть користуватися послугами нотаріуса і їм буде відмовлено в консульських послугах. Тому зараз в Європі великі черги чоловіків, які хочуть до прийняття закону обновити закордонний паспорт або переписати майно на своїх родичів.

Цю істерію в українському суспільстві прокоментував військовослужбовець, офіцер ЗСУ Єгор Чечеринда.

Сумні новини від нашого нотаріату. Урядовий законопроект № 10378 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби“- лише півтори доби, як зареєстрований. А до нотаріальних контор вже вишикувалися черги відважних українських чоловіків. Черги – не до рідних ТЦК СП, а саме до нотаріусів. Ухилянти масово переписують своє рухоме та нерухоме майно, авто, цінні папери, інші активи на своїх дружин, матерів та коханок. Адже законопроект запроваджує для ухилянтів заборону на проведення будь-яких операцій з цією власністю.

Сумна реальність сьогодення, але той, хто не хоче служити в власному війську, буде служити – у ворожому. Тимчасово окуповані Мелітополь, Донецьк, Луганськ чи Нова Каховка – не дадуть збрехати – прокоментував військовослужбовець на своїй сторінці Фейсбук

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.