Нова система дозволить автоматично відстежувати військовозобов’язаних чоловіків

Всім уже відомо, що електронний реєстр військовозобов’язаних працює і містить всі дані чоловіків, але скоро він революціонізує і буде синхронізований з державними реєстрами, що забезпечить комплексне відстеження чоловіків.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів Володимир Фітьо, начальник управління зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

За його словами, система уже працює, але синхронізації з державними реєстрами немає. Однак, у Верховній Раді скоро ухвалять законопроєкт, який дозволить синхронізувати систему з державними реєстрами. Наприклад, якщо чоловік працює в Києві і сплачує там податки, а приписаний в іншому місці, в ТЦК про це будуть знати і зможуть повідомити його, щоб він став на військовий облік там де він зараз перебуває. Така синхронізація буде з багатьма державними послугами.

Фітьо підкреслив, що нова система значно спростить постановку військовозобов’язаних чоловіків на військовий облік.

Зараз багато чоловіків переховується від військкомату, але вони повинні зрозуміти, ми воюємо з сильною країною, тому нам потрібні непопулярні рішення серед населення, щоб продовжити мобілізацію. І обов’язок кожного чоловіка стати на військовий облік після 24 лютого, але як ми знаємо мільйони чоловіків зараз знаходяться в тіні. З приходом синхронізації це стане неможливим, адже навіть проїзд через блокпост і відвідування лікарні буде відображатися в системі” – розповів Володимир Фітьо.

Раніше ми розповідали, що в Україні виявили нову схему від ухилення від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.