Названо дату запуску розмитнення авто у “Дія“

У державному додатку “Дія” скоро з’явиться розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він повідомив, що до кінця 2023 року у Верховній Раді мають зареєструвати законопроєкт, який передбачає запровадження розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в мобільному додатку «Дія». Народні обранці мають схвалити законопроєкт у 2024 році. Тобто наступного року українці зможуть почати розмитнювати авто на єврономерах через “Дію”.

Нагадуємо, що у 2023 році у Верховній Раді уже було зареєстровано два законопроекти щодо розмитнення автомобілів на єврономерах. Проте народні обранці їх відхилили і не затвердили. Тоді їх не задовольнила формула розмитнення, яка була запропонована в законопроектах, а саме, вона значно знижувала ціну розмитнення і багато обранців висловили побоювання, що Україна втратить значні надходження коштів в бюджет.

Новий законопроект, який хочуть впровадити в додатку “Дія” був допрацьований. З ним ознайомилась більшість депутатів і скоріше за все його приймуть у 2024 році – зазначив Федоров

На жаль, в оновленому законопроекті Федоров не уточнив формулу розмитнення єврономерів, яка буде запропонована в додатку «Дія». Передбачається, що розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації у мобільному додатку “Дія” займатиме не більше 10 хвилин і митники більше не будуть залучені до процесу.

Раніше ми розповідали, що в “Дії” запрацював сервіс продажі та купівлі автомобіля.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.