Вручення повісток: чи може її отримати чоловік, який має права на відстрочку

Воєнний стан продовжений, а з ним і мобілізація чоловіків до ЗСУ. Але як ми знаємо, багато чоловіків мають броню або відстрочку від мобілізації, тому деякі з них не розуміють навіщо їм вручати повістку, якщо вони і так стоять на військовому обліку.

Адвокат Руслан Ткаченко роз’яснив чоловікам, чи можуть їм вручити повістку для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), навіть якщо вони мають бронь.

Адвокат підкреслив, що правила військового обліку повинні дотримуватися всі без винятку призовники, військовозобов’язані та резервісти, незалежно від того, чи підлягають вони призову на військову службу.

У воєнний стан, навіть якщо чоловік стоїть на військовому обліку, то йому потрібно кожних 6 місяців поновлювати облікові дані у військкоматі. Це правило стосується всіх, але як виявилося багато чоловіків про нього просто не знають. Також на початку війни багато державних структур та підприємств зробили бронь чоловікам, які не проходили ВЛК. Зараз, щоб отримати бронь потрібно обновити дані у військкоматі, пройти ВЛК і тільки після цього розглядаються питання про наявність або відсутність підстав для відстрочки.” – розповів адвокат.

Таким чином, за словами адвоката, тепер тільки після проходження ВЛК та поновлення облікових даних, ТЦК СП має розглянути питання про надання відстрочки, якщо для цього є підстави.

Раніше ми розповідали, що в Україні виявили нову схему ухилення від мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.