Українці отримають грошову допомогу на опалення: як оформити

Кабінет міністрів більш ніж удвічі збільшив допомогу домогосподарствам, які використовують тверде пічне паливо(дрова, вугілля). На опалювальний сезон 2023-2024 держава виділить на сім’ю до 16 200 гривень.

Як і у випадку з іншими видами субсидій, доступ до субсидії на дрова чи вугілля залежить від доходу домогосподарства :чим нижчий дохід, тим більшу частину витрат на побутове паливо буде сплачено. Мінсоцполітики пообіцяли приділяти особливу увагу незахищеним верствам населення при наданні цієї субсидії.

Хто може отримати допомогу

Отримати допомогу на придбання дров чи вугілля можуть українці, які опалюють свій будинок лише за допомогою цих видів палива. Субсидія виплачується не щомісяця, а раз на рік. Для призначення виплати необхідно звернутися до органу соціального захисту за місцем проживання, подати заяву на отримання субсидії на дрова та надати декларацію про доходи родини за минулий рік.

Раніше ми розповідали, що благодійний фонд «Деполь Україна» розпочав прийом заявок на отримання грошової допомоги у розмірі 10 800 грн.

Також наша редакція писала, що міжнародна гуманітарна організація Action Against Hunger (ACF) проводить збір даних на видачу фінансової допомоги.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.