Українці втрачають гроші через лайки в TikTok

Кіберполіція попередила українців про нову схему шахрайства, яка набрала обертів з листопада. Шахраї уже обікрали довірливих людей на десятки мільйонів гривень.

Отже, в кіберполіції повідомили, що переважно аферисти роблять розсилку в Telegram і WhatsApp з номерів США, Азії та Африки. Повідомлення з закордонного номера звучить так: «Ми шукаємо працівників на неповний робочий день — все, що вам потрібно зробити, це поставити лайк на відео в TikTok.». За перші завдання людина зразу отримує 300-400 гривень на свій рахунок.

Після тижневої співпраці  жертва фактично повністю довіряє аферисту, після чого їй пропонують заробити уже більші суми, але для цього потрібно переказати їм від декількох сотень до десятків тисяч гривень, які обіцяють повернути швидко та з відсотками.

«Як тільки користувач здійснює переказ, шахрай припиняє спілкуватися з жертвою і блокує її в месенджері», – заявили в кіберполіції

Також в кіберполіції повідомили, що близько 15 тисяч клієнтів ПриватБанк звернулися до них, за цим видом шахрайства, є ще багато тих, хто не звертався нікуди, бо їм стидно, що їх так обманули. Тому українців застерегли від такої афери та наголосили, що не потрібно довіряти незнайомцям, які пропонують отримати гроші задарма.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.