В “Дії” хочуть запровадити “Сертифікат захисника”: без нього нікуди

В додатку “Дія” хочуть запустити “Сертифікату захисника”. Про це повідомляється у статті “BBC News Україна”.

Як зазначається в джерелі, депутати працюють над змінами в мобілізації і хочуть запровадити в державному додатку “Дія” “Сертифікату захисника” – фактично аналога військового квитка.

Ідея цього сертифікати полегшити доступ до онлайн послуг через додаток “Дія” чоловікам, які стоять на військовому обліку.

Демонструвати цей “сертифікат” громадянин має в разі реєстрації прав власності на нерухоме й рухоме майно, одруження /розлучення, для отримання вищої освіти чи медичних послуг, а також для перетину держкордону, – зазначено в матеріалі.

Нагадуємо, що до кінця року у Верховній Раді планують прийняти низку законопроєктів, щоб покращити мобілізаційні заходи в Україні. А саме:

Скасують відстрочку від проходження військової служби для осіб, які здобувають другу або третю вищу освіту. Оскільки виявилося, що приблизно понад 100 тисяч чоловіків ухиляється таким чином від служби в ЗСУ;

Буде скорочено коло осіб, які мають право на відстрочку у зв’язку з доглядом за особами з інвалідністю 1 та 2 групи, або за особами, які потребують постійного догляду. Змінами передбачається, що право на відстрочку будуть мати особи, які доглядають за своїми рідними тільки першого ступеня споріднення;

Встановлення права на звільнення з військової служби осіб без громадянства чи іноземців;

Встановлення відпустки строком на 90 днів з оплатою грошового забезпечення для осіб, звільнених із полону;

Скасування терміну «обмежено придатний». Призовник може бути придатним до служби або непридатним;

Розширять список осіб, які підлягають постановці на військовий облік;

Встановлення права на звільнення з військової служби осіб, які мають інвалідність першої, другої групи тощо.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.