У ТЦК зробили заяву про вручення повісток у спортзалах

В Україні вже кілька днів масово видають повістки у спортзалах та інших розважальних комплексах, що спровокувало суспільний резонанс.

У Закарпатському ТЦК зробили заяву щодо таких “рейдів” та пояснили, що всі дії співробітників ТЦК законні. Відвідувачам та тренерам було видано повістки, щоб вони стали на військовий облік або обновили облікові дані.

Війна триває майже два роки і дехто з цих здорових чоловіків навіть не стоїть на військовому обліку. В ЗСУ хотіли, щоб їх підсилили молодими та сильними чоловіками, а в спортзалах їх повно. – заявили в Закарпатському ТЦК

Також в Закарпатського ТЦК нагадали всім чоловікам, що вони можуть вручити повістку в будь-якому місці – на вулиці, на роботі, навіть в оселі українців і тим більше в спортзалі. Її вручення не означає, що чоловік зразу поїде на війну. Спочатку уточнюються дані, призовник проходить медичний огляд і тільки після цього, якщо людина придатна до служби, видається мобілізаційне розпорядження і призовник їде на навчання.

Представники ТЦК нагадали військовозобов’язаним, що у Збройних Силах України є багато військових спеціальностей, які не передбачають безпосередньої участі в бойових діях, але необхідні для забезпечення лінії фронту.

Також вони попросили пам’ятати, що деякі українці знаходяться на війні з самого початку і їм необхідна ротація.

Раніше ми розповідали, що військовий адвокат Руслан Ткаченко розповів, які прописані в законі штрафи за неявку в ТЦК по повістці та коли загрожує тюремний термін.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.