100 тисяч гривень для малозабезпечених сімей: хто може отримати

Мінсоцполітики відновлює програму «Рука допомоги». Громадяни з малозабезпечених непрацюючих сімей знову мають можливість отримати кредити для відкриття чи розвитку власного бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Розмір допомоги на розвиток або започаткування власного бізнесу становить 100 500 гривень. Виділені кошти можна використати на купівлю обладнання та матеріали, які необхідні для роботи. Кредит видається на 3 роки.

Важливо: сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів та ЄСВ, – підкреслюють у міністерстві.

Також у Мінсоцполітики наголосили, якщо сума сплачених підприємцем податків і ПДВ перевищує суму наданої допомоги в перший рік кредитування, то кредит не потрібно буде вертати.

Для отримання допомоги необхідно звернутися до найближчого центру зайнятості та подати документи до комісії щодо допомоги на матеріальну самостійність малозабезпечених сімей. Пакет документів повинен включати:

  • Заяву про надання фінансової допомоги;
  • Бізнес-план;
  • Довідка про судимість

Після надання кандидатом документів буде зібрана комісія, яка буде вирішувати чи надавати йому кредит. Про позитивне чи негативне рішення кандидату повідомлять письмово.

Раніше ми розповідали, що у державному додатку “Дія” випустили серіал, який допоможе українцям отримати нові знання на фінансову тему.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.