Вручення повісток через електронну пошту та рекомендованим листом

У Верховній Раді готують новий законопроєкт щодо змін у мобілізації та військовій службі. В ньому передбачаються нові норми щодо вручення повістки, відстрочки від військової служби та прав військовозобовʼязаних. Під питанням – умови щодо демобілізації.

Про це під час брифінгу повідомив нардеп, член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Як пояснив представник президента в Радбезі, в законопроєкті насамперед уточнюється, що таке особливий період, оскільки на сьогодні це поняття досить розмите в чинному законодавстві.

Також в новому законопроєкті депутати удосконалять питання, що пов’язані з обов’язками військовозобов’язаних. Цим законопроектом буде зобов’язано всіх чоловіків у воєнний стан з’явитися в ТЦК і носити з собою військовий квиток та паспорт для ідентифікації особи.

Зрозуміло, що навіть закон деяких чоловіків не заставить прийти у військкомат та оновити дані, тому ми зобов’яжемо всіх носити з собою документи, які засвідчують особу або військовий квиток. Це полегшить роботу працівникам ТЦК та дасть можливість покращити мобілізаційні заходи – заявив Веніславський

Крім того, за словами Веніславського, в законопроєкті планується передбачити, що повістки можна вручати не тільки особисто під розписку, а й електронною поштою та рекомендованим листом. Тобто сповіщення про надходження рекомендованого листа надходитиме до поштової скриньки, а уже сам лист з повісткою мають видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб. Якщо депутати встигнуть врегулювати усі дискусійні моменти, то цей документ може бути зареєстрованим уже цього тижня.

Також планується розширити повноваження працівникам ТЦК, а саме, вони зможуть перевіряти документи у чоловіків без представників поліції.

Всім українцям потрібно зрозуміти, що на нас напав сильний ворог, тому посилена мобілізація вкрай необхідна, щоб його перемогти – підсумував Веніславський

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.