ТЦК отримають у розпорядження списки всіх чоловіків

У Верховній Раді не на жарт стурбовані тим, що в країні назріває велика проблема з мобілізацією. За два роки війни уже немає добровольців, які готові взяти в руки зброю та захищати батьківщину.

Сотні тисяч чоловіків ухиляються від служби в армії та не стають на військовий облік, вони воліють обходити військкомат десятою дорогою. Проте незабаром працівники ТЦК зможуть навідатися до кожного військовозобов’язаного чоловіка, який не стоїть на військовому обліку. Адже скоро у робітників ТЦК будуть всі адреса військовозобов’язаних чоловіків.

Про це розповів Іван Тимочко, який очолює Раду резервістів Сухопутних військ.

Тимочка розповів, що багато чоловіків знайшли різні шпарини в законах, щоб тільки не іти в армію. Наприклад, збільшилося студентів, які почали здобувати другу вищу освіту в віці 30+, щоб скористатися відстрочкою, яка дається студентам стаціонару. Такий спосіб ухилення від призову військовий вважає – легальною корупцією.

Також багато підприємств користуються правами резервування співробітників і залишають майже всіх працівників чоловічої статі. Недавно вияснилося, що в торгових центрах (ТРЦ) на посаді вантажник, працюють по 4 особи зі ставкою 0,25. Всім зрозуміло, що це узаконена корупція і треба негайно з цим щось робити, зауважив Тимченко.

Але є і позитивні рухи в мобілізації, в деяких областях ТЦК почало співпрацювати з головами ОСББ, що дає можливість бачити де живе чоловік і чи стоїть він на військовому обліку. А найбільше списки чоловіків у військкоматах отримають із Реєстру виборців, який є на сьогодні найвичерпнішим списком громадян. Причому там є не лише прізвища, а й адреси всіх чоловіків, оскільки переважна більшість голосує за місцем свого проживання.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.