«Дія» бере участь у розробці європейського цифрового гаманця

В Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що вони долучаться до розробки “EU Digital Wallet” –  цифрового гаманця для громадян ЄС.

EUDIW — це цифровий гаманець, ініціатива Європейської комісії, яка дасть змогу громадянам ЄС ідентифікувати себе та підтверджувати особисту інформацію. Що зробить зручнішим онлайн- та офлайн-послуги у всьому ЄС. Як наша “Дія” в Україні, — Розповіли в Мінцифрах

Гаманець цифрової ідентифікації ЄС має на меті оптимізувати та захистити широкий спектр послуг  для громадян ЄС, таких як запити на свідоцтва про народження, медичні довідки, повідомлення про зміну адреси або подання податкових декларацій. Це також має принести користь приватному сектору , коли потрібна перевірка особи — відкриття банківського рахунку, оренда автомобіля, поселення в готелі тощо.

«Наша мета в цьому проєкті — забезпечити можливість українцям використовувати “Дію” в ЄС, а європейцям — свої EUDIW в Україні», — зазначили розробники.

Раніше ми розповідали, що у Міністерстві цифрової трансформації розповіли Українцям, як залишатися з інтернетом понад 70 годин, навіть коли немає електрики.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.