Як мобілізуватися до бажаного підрозділу за фахом: треба шукати собі місце служби заздалегідь

В Україні триває повномасштабна війна, тому військові закликають чоловіків мобілізуватися в ЗСУ та шукати місце де вони хочуть служити заздалегідь.

Офіцер медичної служби 112 окремої бригади ТРО Олександр Антонов закликав чоловіків, щоб вони самі мобілізувалися і шукали професію в армії, яка їм найбільше підходить.

Я на війні майже з самого початку і в мене не було такого вибору, який є зараз у чоловіків. В Україні є рекрутингові компанії, які залучають чоловіків до ЗСУ і що саме головне, чоловіки можуть вибрати собі професію, за якою будуть служити. Коли ти попадаєш у військкомат по повістці, то такого вибору тобі уже ніхто не дасть, з великою ймовірністю чоловік потрапить туди, де саме більше потребують в ЗСУ. – пояснив військовослужбовець.

Також він додав, що військкомати підбирають посади у ЗСУ відповідно до заявок від командування та військово-облікової спеціальності чоловіка. Але далеко не завжди враховуються побажання військовозобов’язаних.

Тому військовий порадив слідкувати за соціальними сторінками підрозділів куди хоче потрапити чоловік і мобілізуватися самому, адже коли чоловік попадає у військкомат, то такої можливості йому уже ніхто не дасть.

Нагадуємо, що в Україні уже скоро має запрацювати “Смарт мобілізація”, яку анонсував Міністр цифрової трансформації Михайло Федор. Першою спеціальністю, за якою можна буде мобілізуватися це оператор дрона. Також ЗСУ відкрили сайт вакансії з професіями, які вони потребують, щоб чоловіки могли зайти на нього та вибрати собі спеціальність, яка найбільше підходить йому.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.