Інтернет під час відключення світла: поради від “Дії”

Українці можуть залишатися онлайн у разі відключення електроенергії, якщо їхній провайдер перейшов на технологію xPON, яка забезпечує доступ до Інтернету до 72 годин без живлення, написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram каналі.

Міністр поділився коротким посібником про те, як залишатися на зв’язку на тлі можливих довготривалих відключень електроенергії:

  • Зверніться до свого інтернет-провайдера, щоб дізнатися, чи він перейшов на енергозберігаючі мережі (технологія xPON) і як довго він може надавати вам доступ до Інтернету.
  • · Якщо ви не задоволені відповіддю, знайдіть найближчого альтернативного провайдера, який використовує дану технологію.
  • · Підключіть Wi-Fi роутер до джерела безперебійного живлення. Можливо, для цього вам знадобиться придбати блок живлення та кабель USB/DC.

Сучасна технологія xPON дозволяє користувачам залишатися онлайн до 72 годин без живлення. Зараз 2,7 млн українців користуються послугами провайдерів за цією технологією. Лише 37% абонентів фіксованого Інтернету підключені до мереж на основі xPON, здатних витримувати тривалі відключення електроенергії. Це середній показник по Україні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.