Працівники ТЦК не можуть вимагати документи, але все зміниться: що відомо

Міністерство оборони спільно з Генеральним штабом ЗСУ розробили законопроект, який розширить права працівників ТЦК.

На сьогоднішній день працівники ТЦК не можуть перевіряти документи чоловіків без представників поліції і в тому числі вручати повістку. Однак новий законопроєкт розширить їхні права.

Про це повідомив нардеп, секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради Роман Костенко в телемарафоні.

За його словами, щоб покращити мобілізаційні заходи, працівникам ТЦК та органам місцевої влади розширять повноваження.

Після прийняття закону працівникам ТЦК дозволять перевіряти документи чоловіків та вручати повістки без представників поліції. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, підприємств, будуть мати розширенні права, щоб здійснювати та забезпечувати оповіщення та прибуття громадян до ТЦК. – зазначив нардеп.

Також депутат додав, що це вимушені міри, адже зараз в Україні знаходиться в тіні пару мільйонів чоловіків, які не хочуть ставати на військовий облік.

Зараз в багатьох областях провалені мобілізаційні плани. Давайте наведу вам приклад, в Дніпрі мобілізаційний план виконаний тільки на 8 %. Ми знаємо, що мільйони чоловіків переховуються від військкомату, тому нам потрібні жорсткі закони, адже час розповідати, що на нас напав ворог минув. По конституції України обов’язок кожного чоловіка після 24 лютого прийти і стати на військовий облік – розповів Костенко

В законопроєкті сказано, що працівники ТЦК будуть мати право вимагати паспорт або військові облікові документи, вести аудіо і відеозаписи тощо.

Нагадуємо, що за наказом президента України Володимира Зеленського, міністру внутрішніх справ доручили невідкладно розробити та реалізувати комплекс заходів щодо примусового доставлення військовозобов’язаних чоловіків до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Мова іде про тих чоловіків, які отримали повістку, але не з’явився у призначений день у військкомат. На них буде накладено адміністративні штрафи, а потім дані будуть направленні до поліції, щоб ті в свою чергу доставили ухилянта до ТЦК.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.