Мобілізація має бути для всіх: що пропонують слуги народу

У Верховній Раді не на жарт стурбовані тим, що в країні назріває велика проблема з мобілізацією. За два роки війни уже немає добровольців, які готові взяти в руки зброю та захищати батьківщину. Тепер фактично іде примусова мобілізація чоловіків.

Слуги народу кожні пів року міняють закони про мобілізацію та розширюють список призовників. Так, до кінця 2023 року анонсована великий законопроєкт, який розширить повноваження працівників ТЦК та інших органів місцевої влади, але ідеї депутатів на цьому не закінчуються.

Нардепка із фракції “Слуга народу” Мар’яна Безугла запропонувала мобілізувати одну людину із сім’ї.

Свої думки щодо такої мобілізації вона висловила на своїй сторінці у Facebook. На її думку, таким чином можна забезпечити справедливість у питанні військової служби, і ніхто не буде забувати з українців, що повномасштабна війна триває.

Потрібно зробити так, щоб кожна сім’я зробила вклад в захист батьківщини. Адже я знаю багато сімей де забули, що у нас іде війна, а у декого всі на фронті. Звичайно це тільки мої думки, але якби в кожній сім’ї хоч одна людина була на військовій службі, то країна була б набагато краще згуртована – написала Мар’яна Безугла.

Також вона додала, що ніякого законопроєкту такого немає, але таке питання підіймається у кругах депутатів.

Під постом депутатки багато людей залишили як і позитивні, так і гнівні коментарі.

Але як виявилося, багато хто схвалює таку ідею і пропонують мобілізувати не тільки чоловіків, а й жінок, адже багато українців вважають, що гендерна рівність має бути в усьому.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.