Українців можуть отримати 10800 гривень, а також додаткові 6660 гривень: як отримати

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) збільшило суму грошової допомоги українцям, які постраждалим від повномасштабної війни. Також організація дає додаткове фінансування сім’ям на підготовку до зимового періоду.

Розмір допомоги

Кожен зареєстрований член сім’ї отримає допомогу у розмірі 10 800 гривень впродовж трьох місяців (3600 в місяць), а також додаткову допомогу на підготовку до зими 6600 гривень (2220 грн в місяць).

Хто може звернутися за допомогою

Ця допомога надається сім’ям, які належать до соціально незахищених верств населення. Йдеться про сім’ї зі статусом ВПО та громадяни, які проживають у прифронтових районах та постраждали внаслідок бойових дій, а також громадяни, які повертаються на постійне місце проживання. Також є важлива умова – сума доходу на одного члена родини не повинна перевищувати за 5400 грн.

Крім того, родина повинна мати один з критеріїв вразливості (наведені нижче):

  • Сім’я з прийомними дітьми;
  • Один член сім’ї має особливі потреби;
  • Батьки-одинаки, які мають неповнолітніх дітей (до 18 років) або доглядають за особою старше 55 років;
  • Сім’ї, що складаються з осіб старше 55 років, які при цьому є годувальниками.

Ця допомога надається лише раз, тому заявки українців, які раніше зареєструвалися в УВКБ ООН не розглядатимуться, також в допомозі буде відмовлено українцям, які отримують грошову допомогу від інших організацій.

Онлайн на допомогу податися не можна. Документи на допомогу подаються тільки особисто в пункті реєстрації. З собою потрібно мати всі документи оригінали, які засвідчують вашу особу та всієї родини.

Дізнатися де пункти реєстрації можна на сайті УВКБ ООН за посиланням. Також на сайті є більш розгорнута інформація та опитувальник для самоперевірки «Чи підпадаю я під умови та критерії програми багатоцільової грошової допомоги від УВКБ ООН»

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.