Зміни в мобілізації: чоловіків хочуть призивати тільки за письмовою згодою

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №10209, який дозволить мобілізувати чоловіків тільки за їх письмовою згодою.

Один з авторів даного законопроєкту Георгій Мазурашу заявив, що немає сенсу мобілізувати громадян, якщо вони морально не готові захищати країну.

Народний обранець вважає, що в армію потрібно брати мотивованих чоловіків, які готові стати на захист батьківщини зі зброєю в руках

“Мобілізація невмотивованих людей є принципово неправильною. Це не перший раз, коли я пропоную реформи, які б змусили ТЦК шукати та мобілізувати лише тих, хто фізично і морально готовий захищати країну, а не набирати людей для кількості. Зараз в армії намічається серйозна проблема, адже багато наказів не виконуються, тому що на передовій знаходяться солдати, яких мобілізували примусово і вони не мають тої мотивації, що добровольці. “ – розповів Георгій Мазурашу

Також в законопроекті №10209 є багато інших пунктів, які повинні внести зміну в мобілізації. В законопроекті пропонується мобілізувати поліцейських та працівників СБУ до Збройних сил для ротації та підтримки мобілізованих. Залучати безробітних до відновлення України, скасувати обмеження за віком для служби в умовах воєнного стану тощо.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.