В Україні чоловікам почали розсилати повістки у Viber

В Україні набула розголосу справа де чоловік отримав повістку через месенджер Viber і за неявку його оштрафували. Про це розповів адвокат Володимир Крекотень.

В Україні продовжується мобілізація і працівники ТЦК все частіше перетинають закон коли йде мова про вручення повісток.

Як розповідає адвокат, до нього звернувся клієнт, якому вручили повістку через месенджер Viber, він її не бачив, тому не з’явився в військкомат в зазначений час, але коли чоловік отримав повідомлення про штраф у 5100 гривень він зразу подав до суду, щоб оскаржити його.

На розгляді справи в суді було визнано, що чоловік не був присутній під час складання протоколу про адміністративне правопорушення щодо нього, більш того він навіть не був з ним ознайомлений. У зв’язку з цим чоловік був позбавлений можливості дати пояснення щодо вчиненого правопорушення. Суд врахував всі порушення працівників ТЦК, а саме: 1)суть протоколу чоловіку не роз’яснено 2) процесуальні права не роз’яснено 3)з протоколом не ознайомлений та копію протоколу не надано. Тому на підставі віх трьох перечислених пунктів суд скасував штраф та адміністративну відповідальність позивача вирішили закрити , – розповів адвокат.

Також адвокат додав, що за останні два роки у нього були різні судові справи, але ця виділилася за кількістю порушень, які вчинили працівники ТЦК. Тому він закликав всіх українців, які зіткнулися з такими справами зразу подавати до суду.

Раніше ми розповідали, що зміни в мобілізації: чоловіків хочуть призивати тільки за письмовою згодою.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.