Стала відома кількість ухилянтів від мобілізації, які втекли за кордон

Як усім уже відомо, велика кількість військовозобов’язаних чоловіків після повномасштабного вторгнення втекли в інші країни Європи. Кількість ухилянтів нараховується в десятки тисяч.

Як повідомляє BBC UK, після 24 лютого 2022 року Україну нелегально покинули 19 740 чоловіків. Ще понад 20 тисяч осіб було затримано правоохоронцями під час перетину кордону з підробленими документами.

Варто зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення до 31 серпня 2023 року була зафіксована інформація про незаконний перетин українцями кордону з Польщею, Румунією, Словаччиною, Угорщиною та Молдовою. Близько 14 тисяч чоловіків намагалися перетнути кордон пішки або переплисти річку.

За словами народного депутата з фракції “Слуги народу” Федора Веніславського, число ухилянтів не таких великих масштабів як всі думають. Більшість українських чоловіків все ж таки готова захищати державу від російських загарбників. Але в одночас він підтвердив, в країні існують випадки корупції коли чоловіки купляють довідки і тікають в іншу країну, але влада робить все можливе, щоб звести такі випадки до мінімуму

Я глибоко переконаний що 90% чоловіків готові захищати нашу країну від російських загарбників. А так званих ухилянтів не більше 5 – 10% в Україні, а це точно не критична кількість для нашої оборони. – розповів нардеп

Також у Державній прикордонній службі заявили, що у 2023 році все менше людей намагалися незаконно перетнути кордон, невідмінно від 2022 року.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді хочуть прийняти законопроєкт, який буде мобілізувати чоловіків за письмовою згодою. 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.