Instagram представила ШІ для створення та редагування відео

Meta представила два нових інструменти, основою яких є алгоритми штучного інтелекту — вони дозволяють генерувати і редагувати відеоролики за простим текстовим описом. Згодом ці матеріали можуть публікуватися на платформах Instagram або Facebook, що належать компанії.

Перший інструмент отримав назву Emu Video – він генерує відеоролики тривалістю до чотирьох секунд, ґрунтуючись на простому текстовому описі, фотографії, малюнку або поєднанні цих вихідних даних. Другий назвали Emu Edit, і він допомагає користувачам також за текстовим описом редагувати вже наявні відеоролики.

Обидва інструменти засновані на ШІ-моделі Emu, яка спочатку призначалася для генерації зображень за текстовим описом. Нейросеть Emu також лягла в основу деяких функцій генеративного ШІ, що дозволяють редагувати зображення перед їх публікацією в Instagram – наприклад, вони дозволяють змінювати візуальний стиль або фон фотографії.

З моменту запуску служби ChatGPT велика кількість компаній почала активно впроваджувати продукти з використанням технологій генеративного ШІ. Найбільших успіхів досягли технологічні гіганти в особі Amazon, Google, Microsoft та Meta. Гігант соцмереж почав активно розвивати напрямок ШІ та впроваджувати функції на основі генеративних моделей.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.