Як працює рекрутинг до армії та що буде з призовом і ТЦК

На сьогоднішній день в парламенті дуже багато говорять про «рекрутинг» в ЗСУ, який має замінити стандартну мобілізацію. Скоро в Україні запустять перший рекрутинговий проект, який реалізує Мінцифри разом з Міноборони.

Перш за все цей проект спрямований на залучення мотивованих людей до служби в Збройних силах України. Про це під час телемарафону заявила заступник міністра оборони Наталія Калмикова.

Кожен зможе обрати собі спеціалізацію в ЗСУ

Як зазначає Калмикова, ми звикли до стандартної мобілізації, але місія рекрутингу полягає в тому, щоб залучати мотивованих людей в армію. Українець зможе сам собі обирати спеціальність в ЗСУ, наприклад, якщо чоловік хоче бути штурмовиком, артилеристом, оператором дрона тощо.

За її словами, рекрутинг дозволить мотивованим чоловікам не тільки бачити куди вони підуть служити, а й хто буде їхніми командирами.

Також вона додала, що ТЦК звісно ніхто не замінить, адже навряд найдеться 500 тисяч мотивованих чоловіків, які хочуть іти служити сьогодні.

Обидва механізми працюватимуть паралельно. Якщо у нас люди почнуть активно долучатися до збройних сил добровільно через рекрутинг, то це в майбутньому може замінити ТЦК, але наразі такої можливості немає” – розповіла Калмикова

Нагадуємо, у Верховній Раді уже зареєстрували законопроєкт №10209, який дозволить мобілізувати держслужбовців та внести зміни в інші мобілізаційні заходи. Наприклад, в законопроєкті говориться, що мобілізуватимуть можуть лише тих військовозобов’язаних чоловіків, які письмово погоджуються захищати Батьківщину і мають відповідні морально-вольові якості. Детальніше ознайомитися з законопроєктом можна за посиланням.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.