Тепер можна залишати коментарі до пошукової видачі Google

Компанія Google запустила нову і вельми незвичайну функцію своєї пошукової системи. Вона називається Notes («Нотатки») і поки що носить експериментальний характер. Notes – це саме нотатки. Нотатки для результатів пошукової видачі. Фактично, це коментарі звичайних користувачів для того чи іншого результату пошукової видачі. Найпростіше зрозуміти, що це і як працює, подивившись відео Google.

Як можна бачити, під певним результатом пошуку може бути спеціальна кнопка, натиснувши на яку можна побачити ті самі нотатки, які залишали інші користувачі, які шукали те саме. Оформлені нотатки у вигляді тексту на кольоровому полі з малюнком унизу. Незрозуміло, яке обмеження є на обсяг тексту, але, мабуть, максимум — те, що вміститься на екрані. Такий варіант дозволить не перевантажувати читачів великими обсягами інформації та швидко прочитувати коментарі. Крім того, оформлення у вигляді таких карток, можливо, покликане привернути більше уваги, ніж якби це були звичайні коментарі на кшталт відгуків у Google Maps.

Нотатки можна не лише читати, а й, що логічно, створювати самому. Правда, оскільки це поки що експериментальна функція, Google зробила її доступною лише невеликій кількості користувачів у США та Індії. Зважаючи на все, бачити їх також будуть лише жителі США та Індії. До того ж це проект Search Labs, так що доведеться спочатку вибрати Notes у відповідному розділі.

Сама Google каже, що вигадала Notes, оскільки побачила, що люди хочуть взаємної перевірки і хочуть дізнатися, що інші говорять про конкретну веб-сторінку. Notes – не єдина новація пошукової системи Google. Компанія також додала можливість передплатити результати певного пошукового запиту. Крім того, компанія оновила свою функцію Perspectives, яка відображає контент із таких місць, як соціальні мережі та форуми, щоб допомогти вам знайти в Інтернеті реальну інформацію про людей.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.