Мобілізація чекає на кожного третього митника, СБУшника та поліцейського: що сталося

В Україні заговорили про посилення мобілізації, щоб поповнити резерви задля протистояння ворогу, який має значну перевагу в живій силі. За це виступають політики, військові та воєнні експерти.

Зараз у країні відчувається велика нехватка військових, тому мобілізацію хочуть провести серед держслужбовців. Мається на увазі не чиновники, а працівники СБУ, митниці та поліції, які мають право на носіння зброї та уміють її використовувати.

Один із нардепів, який підтримав ініціативу мобілізувати держслужбовців Георгій Мазурашу прокоментував це так -“зараз в Україні дуже багато молодих і здорових чоловіків на державних службах, переважна більшість вміє користуватися зброєю, тому їх можна відправити на фронт захищати батьківщину хоч сьогодні. Крім того, усі ці люди вже давали присягу на вірність народу України

Також нардеп додав, що зараз в Україні понад 118 тисяч поліцейських, 27 тисяч працівників СБУ, тому мобілізувати є кого, потрібно тільки прийняти відповідний законопроект.

Нагадуємо, що у Верховній Раді уже зареєстрували законопроєкт №10209, який дозволить мобілізувати держслужбовців та внести зміни в інші мобілізаційні заходи. Наприклад, в законопроєкті говориться, що мобілізувати можуть лише тих військовозобов’язаних чоловіків, які письмово погоджуються захищати Батьківщину і мають відповідні морально-вольові якості. Детальніше ознайомитися з законопроектом можна за посиланням.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.