Microsoft “віджимає” ліцензії на Windows у власників старих ПК

Деякі користувачі Windows 11 зіткнулися з прикрою неприємністю – після апгрейду ПК їх ліцензія Windows виявилася недійсною. Microsoft визнала проблему і заявила, що дії власників такого заліза не порушують умов використання ОС, але жодного рішення наразі не запропонувала.

Скарги на дивну поведінку операційної системи поширилися в мережі незабаром після того, як Microsoft закрила лазівку, що дозволяла активувати Windows 10/11 за допомогою ключів від старих версій ОС. “Під роздачу” потрапили саме ті користувачі, які раніше “прокачали” свою ОС таким методом.

Судячи з відгуків, проблема виникає після оновлення BIOS або заміни комплектуючих ПК – Windows 11 вимагає повторної активації, але не приймає старі ключі. Служба підтримки Microsoft вже підтвердила, що такі маніпуляції з ПК не повинні мати наслідків у вигляді втрати ліцензійного ключа

«Автоматична активація не спрацювала, тож я звернувся до служби підтримки. Вони сказали, що припинили підтримку ключів продукту Windows 7, оскільки моя Windows 10 Pro оновлена з 7-ї версії, вони не можуть продовжити дію моєї ліцензії після заміни обладнання. Вони також визнали, що апгрейд ПК не є порушенням, тому немає причин відкликати мою ліцензію Windows 10…», — повідомив один із постраждалих.

Головний менеджер з продуктів Windows Білл Бабонас також підтвердив виданню The Verge, що в компанії знають про проблему, але коли і як вона буде вирішена, інформації поки що немає.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.