Загальна мобілізація: в Україні вирішили відправити на війну поліцію

У Верховній Раді запропонувала мобілізувати на військову службу досвідчених правоохоронців, які мають досвід з володінням вогнепальної зброї.

Відповідні заходи пропонує законопроєкт №10209, зареєстрований на сайті парламенту 3 листопада 2023 року.

Один з авторів законопроекту є депутат фракції “Слуга народу” Георгій Мазурашу. За його словами, в Україні понад 100 тисяч поліцейських, багато хто з них володіє зброєю і знаходиться в чудовій формі, а зараз велика нестача кадрів в ЗСУ, тому вони більше потрібні на війні чим в тилу. Нардеп вважає, що це зможе підвищити боєздатність української армії та забезпечити ротацію мобілізованих військових, які тривалий час знаходяться без відпочинку.

Також в законопроекті №10209 передбачаються наступні зміни в мобілізації, а саме:

  • Військовозобов’язаних, які офіційно не працюють та не мобілізовані до війська, хочуть залучити у відновленні пошкодженої інфраструктури.
  • Мобілізувати хочуть лише тих військовозобов’язаних, які письмово погоджуються захищати Батьківщину і мають відповідні морально-вольові якості.
  • Військовозобов’язаних, які мають відстрочку або бронювання – зможуть мобілізувати. Це стосується лише тих, які два і більше роки працювали у держорганах на посадах, що передбачали використання зброї.
  • Скасування обмежень за віком для служби в умовах воєнного стану за бажанням військовослужбовця.
  • Направлення частини правоохоронців у розпорядження Збройних сил для ротації та підтримки мобілізованих військовослужбовців тощо.

Загалом слід зосередитися на посиленні підтримки та стимулювання тих, хто захищає Батьківщину, а також на роботі з тими, хто має бажання приєднатися до Збройних Сил України, а не ганебно переслідувати і намагатися змусити невмотивованих людей погрозами іти в армію, які з тих чи інших причин не мають бажання цього робити.” – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.