Загальна мобілізація: названі причини, в яких випадках можна проігнорувати повістку після її вручення

Мобілізаційні заходи в Україні тривають, тому всі чоловікам віком від 18-60 років вручають повістки, щоб поставити їх на військовий облік.

Мало хто знає, але в Українському законодавстві є випадки, які дають право проігнорувати повістку.

В постанові Кабміну від 28 липня 2010 р. № 673 “Про перелік поважних причин неприбуття до територіального центру комплектування” такі випадки затверджені.

Отже, проігнорувати повістку можна з наступних причин:

  • у разі хвороби, що перешкоджає самостійному пересуванню;
  • У зв’язку з необхідністю догляду за хворою дружиною, чоловіком, дітьми, батьком або партнером. Проте необхідно, аби ці люди проживали разом з чоловіком, якому вручили повістку і вони не мали інших близьких родичів, які б за ними доглядали;
  • внаслідок відкритого кримінального провадження, застосування адміністративного стягнення або кримінального покарання щодо військовозобов’язаного або резервіста.

Всі вище перечислені причини повинні мати офіційне підтвердження та довідки.

Нагадуємо, що адвокат Руслан Ткаченко повідомив чоловікам, що працівники ТЦК мають право вручати повістки навіть в оселі українців, якщо у них є всі відповідні документи та розпорядження, що вони виконують посадові обов’язки. А от зупиняти машину і вручити повістку це вже за повноваженнями працівників ТЦК, в цьому випадку чоловік може відмовитися від повістки. Більш детальніше, як себе поводити в даній ситуації ми розповідали в цій статті.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.