Криптовалютний гаманець TON почали додавати до Telegram в Україні: коли стане доступним

Telegram почав повномасштабне використання криптовалютного гаманця TON (The Open Network) – пілотним регіоном для проекту послужила Африка. Згодом він розвертатиметься і в інших регіонах, а у II кварталі з’явиться у всіх країнах.

Розробники TON не розкрили, з яких африканських країн почнеться розповсюдження WEB3-гаманця, але розповіли, що в I кварталі 2024 року проект запрацює і в інших регіонах: на Близькому Сході, Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні; у II кварталі криптокошелек стане доступним у всьому світі. Інтегрований у месенджер фінансовий інструмент відокремлений від вже доступного мільйонам користувачів Telegram гаманця, який функціонує у форматі бота.

Хоча платформа TON є офіційним блокчейном месенджера, вона працює як автономний протокол. Головний інвестиційний директор Telegram Джон Хайман (John Hyman) підкреслив, що месенджер, як і раніше, планує залишатися таким і не має наміру виходити в криптовалютний сектор. Але він забезпечуватиме проект TON необхідними інструментами та інфраструктурою для обслуговування клієнтів у всьому світі.

Нещодавно монета Toncoin, яка виступає офіційною криптовалютою TON, досягла максимальної ціни з минулого року, чому сприяли нові можливості Telegram — впровадження функції проведення розіграшів. Сьогодні Toncoin займає десяте місце у світі за рівнем капіталізації — вона перевищує $9 млрд. Минулої середи токен подорожчав до $2,71, а невдовзі після цього голова Telegram Павло Дуров витратив криптовалюту на $200 тис., щоб покрити розіграш підписок Telegram Premium для 10 тис. користувачів на платформі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.