Електронний реєстр військовозобов’язаних: поставити на військовий облік буде в рази легше

В Україні має запрацювати електронний реєстр військовозобов’язаних. У ЗСУ заявили, що за його допомогою спроститься процес видачі повісток.

Начальник відділу зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо розповів, що за допомогою електроному реєстру військовозобов’язаних буде легше видавати повістки та поставити чоловіка на військовий облік.

Чоловік який прописаний в Одеському військкоматі тепер може прийти в Київське ТЦК і всі дані будуть про нього в електроному реєстрі. Тому поставити на військовий облік, пройти військову лікарську комісію можна будь-де.” – зазначив Фітьо.

У Верховній Раді скоро приймуть закон, який дозволить автоматично синхронізувати дані в електронному реєстру. Тобто, якщо у людини троє дітей, то це зразу буде показано в системі або чоловік не стоїть на військовому обліку, але користується державними послугами, це також покаже електронний реєстр. Синхронізація даних дозволить заощадити ресурси та покращити мобілізаційні заходи, наголосив Володимир Фітьо.

Також він додав, що повісток онлайн, яких всі бояться поки не розглядаються, але у перспективі все можливо.

Українцям потрібно зрозуміти, що такі міри, як створення електронного реєстру, посилена мобілізація зроблені не просто так. На нас напав ворог, який хоче нас знищити як націю, тому ми повинні протистояти йому і виграти цю війну, а без людського ресурсу це неможливо.” – зазначив Володимир Фітьо

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.