Чи можуть співробітники ТЦК заходити у квартиру

Мобілізація в Україні триває, тому працівники ТЦК продовжують вручати повістки чоловікам, щоб поставити їх на військовий облік. Багато українців не знають, чи можуть працівники ТЦК заходити на приватну територію або у квартиру, щоб вручити повістку. На ці питання відповів військовий адвокат Руслан Ткаченко.

За його словами, українське законодавство дозволяє працівникам ТЦК вручати повістки на приватних територіях та безпосередньо у місці проживання(будинок або квартира).

Якщо працівники ТЦК з поліцією мають всі офіційні документи, що підтверджують їхній статус та повноваження. То по закону України вони мають повне право зайти на приватну територію та вручити повістку. ” – зазначив адвокат

Також адвокат нагадав, що відмова підписати повістку не впливає на факт її вручення. Відповідно до законодавства, важливим є вручення повістки стороні, а не її підпис. Це робиться для того, щоб особа не могла уникнути зобов’язань, які зазначені в повістці.

Тому у разі відмови в підписанні повістки на військовозобов’язаного чоловіка складається акт, який зафіксовує відмову, але не скасовує обов’язок.

Раніше ми розповідали, що скоро будуть нові зміни в мобілізації, які зменшать кількість ухилянтів – Міноборони.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.