В Україні добровольцям дозволять обирати військову спеціальність під час мобілізації

Міністерство оборони разом із Міністерством цифрової трансформації хочуть запустити пілотний проєкт, який дасть можливість добровольцям вибирати собі спеціальність, за якою вони хочуть мобілізуватися. У відомствах вважають, що можливість вибору посилить стимули для громадян, які висловлюють свою готовність вступити до лав  ЗСУ.

Першою спеціальністю, за якою можна буде мобілізуватися добровільно це “оператор дрона”. Усі претенденти, які захочуть мобілізуватися за даною спеціальністю спершу повинні пройти онлайн тести, потім кілька співбесід і після того, як чоловіка затвердять його направлять на базову військову підготовку. Список професії буде з часом розширюватися. Головне почати проект та показати українцям, як все буде працювати.

В Міністерстві оборони запевняють, що такі дії налагодять комунікацію між державою та українцями. Це дасть змогу чоловікам не тільки бачити куди їх мобілізують, але хто буде їх навчати та які ризики несе професія.

Також в Міноборони планують відкрити веб-портал із вакансіями у ЗСУ і з’являться цивільні рекрутингові агенції з підбору військовослужбовців. У ЗСУ повідомляють, що їм терміново потрібно багато кадрів у тилу, а не тільки на передовій. Тому чоловіки, які бояться іти на нуль, але хочуть бути корисним державі, зможуть знайти вакансію для себе на такій платформі.

Раніше ми розповідали, що чоловіки, які не прийшли у військкомат по повістці будуть покарані великими штрафами

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.