Смарт-мобілізація в Дії: чим вона буде відрізнятися від мобілізації через військкомат

Мінцифри планують запустити «Смарт-мобілізацію», яка дозволить чоловіку самостійно обирати професію, за якою він захоче мобілізуватися. Для цього не потрібно буде відвідувати військкомат. Рекрутинг в ЗСУ буде проходити за допомогою онлайн тестів та бесіди з чоловіком.

В Україні уже багато випадків коли робітники ТЦК насильно мобілізують чоловіків і не дають їм право вибору куди вони хочуть піти служити. Такі дії відлякують чоловіків, тому в Україні багато ухилянтів, які будь-якими методами стараються уникнути мобілізації.

В Мінцифрах планують змінити підхід до мобілізації за допомогою “смарт-мобілізації”.

За допомогою “смарт-мобілізації” чоловік може вибрати спеціальність, яку він хотів би опанувати та пройти навчання під керівництвом досвідчених інструкторів. Такий крок дуже важливий для комунікації між державою та українцями. Чоловік зможе ознайомитися з підрозділом, в якому він буде служити, які зобов’язання та ризики несе професія тощо.” – пояснив міністр цифрової трансформації Федоров.

 

Також міністр додав, що українцю потрібно буде подати онлайн заявку, пройти онлайн тест, якщо тестування він пройде успішно, то його запросять на зустріч із рекрутером. Далі рекрут визначатиме, чи зможе чоловік опанувати ту військову спеціальність, на яку подавав заявку. Якщо рекрутер затвердить його кандидатуру, то мобілізований проходитиме навчання у досвідчених інструкторів, які мають не лише теоретичні знання, а й бойовий досвід.

Після запуску пілотного проекту можна буде побачити, скільки українців мобілізуватимуться самостійно, як вони проходитимуть відбір, та як вони після цього будуть служити, наскільки будуть мотивовані, додав міністр. Подібний пілотний проєкт планується до запуску “через місяць-два”.

Раніше ми розповідали, що від повістки до мобілізації тепер буде декілька днів. В Міністерстві охорони здоров’я скоротили проходження ВЛК до мінімуму.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.