Штрафи для чоловіків, які ще не були у військкоматі, збільшили

Чоловіки, які не прийшли у військкомат по повістці будуть покарані великими штрафами. Громадянам необхідно вчасно з’явитися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у разі ігнорування виклику до них будуть застосовані штрафи.

Якщо чоловік порушив правила військового обліку та не прийшов по повістці в ТЦК, то на нього накладається штраф у розмірі 1700 -3400 гривень. При ігноруванні другої повістки протягом року, сума штрафу може складати 100 тисяч гривень.

Якщо призовник проігнорував повістку більше 3 раз, то уже на чоловіка може бути відкрита кримінальна відповідальність за ухиленням від мобілізації, у воєнний час такі дії караються до трьох років позбавлення волі.

Також в Україні можуть виписати штраф чоловіку, якщо він відмовився прийти та уточнити дані. Наприклад, чоловік уже стояв на військовому обліку більше року, але його не призвали, то йому можуть вручити повістку для уточнення даних. У разі її ігнорування чоловіку можуть виписати штраф від 3400 до 5100 гривень. Штраф потрібно буде сплатити протягом 15 днів із дня вручення копії постанови.

Раніше ми розповідали, що чоловіки, які незаконно виїхали з України, будуть платити величезні штрафи – про які суми йдеться.

Також наша редакція писала, що в Україні планують внести зміни в мобілізацію. Чоловіків хочуть мобілізовувати не тільки в армію, а й працювати на підприємствах військово-промислового комплексу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.