Мобілізація в Україні з 1 листопада 2023: чи буде вона посилена

Вже понад 20 місяців в Україні триває повномасштабна війна, тому все більше чоловіків мобілізують в Збройні Сили України.

Чи посилять мобілізацію з 1 листопада 2023

Поки що немає точної інформації про те, чи посилиться мобілізація в Україні з 1 листопада 2023 року, чи навпаки її послаблять.

Проте член Ради з питань держбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради Сергій Рахманін вважає, що загальну мобілізацію в Україні повинна посилитися. За його словами, це пов’язано з необхідністю формування нових бригад сил оборони.

Ворог активувався на багатьох напрямкам. Зараз дуже складна, але контрольована ситуація на Авдіївському напрямку. Тому Україна потребує людської сили для захисту міст і сіл від нових навалів ворога” – розповів Сергій Рахманін

Сьогодні Генеральний штаб ЗСУ формує списки, яка кількість людей потрібна та в які терміни. За оцінками Головного управління розвідки Міноборони, Росія щомісяця готує до відправлення на фронт в Україні щонайменше 20 тисяч військових. Також в Україні на постійній основі знаходяться близько 400 тисяч російських військових, у тому числі з приватних військових компаній та Нацгвардії.

Раніше ми розповідали, що від повістки до мобілізації тепер буде декілька днів. В Міністерстві охорони здоров’я скоротили проходження ВЛК до мінімуму. Тепер військовозобов’язаний буде проходити медкомісію всього за 4 дні.

Також наша редакція писала, що в Україні планують мобілізувати не тільки в армію, а й ще на підприємства військово-промислового комплексу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.