Масове скасування відстрочок для студентів наближається: повістки вручать кожному

Скоро у Верховній Раді буде розглянуто законопроєкт, який скасовує відстрочки для тих, хто отримує другу вищу освіту.

Зараз в Українській армії переважна більшість воєнних старшого віку. Нардеп Сергій Рахманін пояснив, чому в армію потрібно набирати і молодих громадян.

Зараз дуже багато людей почало здобувати другу вищу освіту, тому що навчання дає право на відстрочку від військової служби. У Міністерстві освіти нараховується понад 100 тисяч студентів, які відчули жагу до знань після 10 річної перерви та сіли за парту. Ми все прекрасно бачимо, тому скоро буде розглянуто законопроект, щоб скасувати даній категорії чоловіків відстрочку від мобілізації” – розповів Сергій Рахманін

Також нардеп додав, що мобілізація молодих чоловіків потрібна для певних характеристик бою.

Бійці, які йдуть на штурм позиції повинні нести на собі бронежилет, боєприпаси та запаси їжі, деколи дорога займає 8-10 кілометрів. Цю відстань потрібно подолати якомога швидше, щоб тебе не помітив ворог. Це доволі важке навантаження для старших чоловіків, а от молодь повинна справлятися з цим краще. Також потрібні ротації для чоловіків, які воюють більше року, а це можливо тільки в тому випадку коли в Україні буде більша армія. ” – зазначив нардеп.

Нагадуємо, що Сергій Рахманін подав законопроект у Верховну Раду, щоб чоловіків мобілізували не тільки в армію, а й ще на підприємства військово-промислового комплексу.

Також наша редакція писала, що від повістки до мобілізації тепер буде декілька днів. В Міністерстві охорони здоров’я скоротили проходження ВЛК до мінімуму. Тепер військовозобов’язаний буде проходити медкомісію всього за 4 дні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.